Anne Sofie Sørensen Nordisk mester

Lørdag den 13. april- ugen efter at Anne Sofie Gehl Sørensen blev Danmarksmester, genvandt hun sit Nordiske Mesterskab i karate. Det er kun 2. gang at det nordiske mesterskab i karatestilen Kata går til Aarhus

Nordisk Mesterskab blev afholdt i fantastiske rammer i Oslo. Allerede inden stævnet var Anne Sofie Sørensen klar. Stævnet er et stort vindue, hvor der er mange internationale dommere til stede.

Anne Sofie Sørensen siger:

”Det er en helt vild følelse at stå med nordisk guld om halsen, efter at have lavet noget af mit allerbedste karate. Jeg var godt klar over at jeg skulle satse ALT, det gjorde jeg og vandt 5-0 i alle mine kampe.

 Danmark var den mest vindende nation og Anne Sofie Sørensen ser nu frem til EM i Budapest om 3 uger. Det er et hårdt europæisk felt, hvor mange af de udøvende kæmpere kun har deres sport, modsat Anne Sofie som må arbejde som tjener ved siden af sin sport.

Det er yderst vanskeligt at skaffe sponsorer” siger Vitus Bilking 8. dan, personlig mentor og træner for Anne Sofie.

”Vi har søgt fonde og ringet til virksomheder. Men en forholdsvis lille sport som karate kan ikke samle sponsorer, selvom at der er mange klubber i Aarhus med mange yngre kæmpere. Det er en skam, for hvis man skal have internationalt potentiale skal der bruges rigtig mange timer på gulvet, så er det meget vanskeligt at have tid til at arbejde.”

 

Anne Sofie har været skadet de sidste 6 måneder med en skade i baglåret. Det har været meget hårdt at kæmpe sig op på nordisk plan på så forholdsvis kort tid. Et forløb, Anne Sofie betegner som hendes karrieres hidtil største nederlag. Under hele skadesforløbet var hun ikke ét sekund i tvivl om at hun ville tilbage på gulvet, så der blev kæmpet en brav kamp. En kamp der må siges at have været en succes, med et dansk og et nordisk mesterskab. Fotos: Anne Sofie Sørensen og Mentor og Træner Vitus Bilking, 8. dan og selve guldmedaljen

Der er lukket for kommentarer.